راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

علائم پروستات چیست؟ | علل ایجاد و راه‌های درمان آن

  • کد خبر: ۸۳۸۲۵
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۶
علائم پروستات چیست؟ | علل ایجاد و راه‌های درمان آن
پروستات غده‌ای است که در زیر مثانه و در جلوی رکتوم قرار دارد. پروستات نقش بسیار مهمی در سیستم تولیدمثل مردانه دارد. در بسیاری از آقایان غده پروستات می‌تواند بزرگ شود، که علائم و عوارضی را به دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، پروستات در برخی از آقایان همراه با افزایش سن بوجود می‌آید، اما در بعضی مواقع مشکلات بزرگی رابوجود می‌آورد که ممکن است زندگی شمارا مختل کند.

دربسیاری از مردان مشکلات پروستات بخشی طبیعی از افزایش سن است و تغییرات هورمونی باعث بزرگ شدن پروستات تقریباً در ۹۰ درصد مردان در ۸۰ سالگی می‌شود، اما در حالی که بزرگ شدن آن می‌تواند ناراحت کننده نباشد، این سرطان پروستات است که مردان باید بیشتر نگران آن باشند.

سرطان پروستات یک نوع سرطان با رشد آهسته است که در صورت تشخیص زودهنگام کنترل می‌شود به همین دلیل مهم است که در مورد آن و برخی از حقایق شگفت انگیز این نوع سرطان بیشتر بدانید.

سرطان پروستات می‌تواند مردان جوان را نیز تحت تأثیر قرار دهد

میانگین سن تشخیص سرطان پروستات ۶۶ سال است، اما مردان جوانتر نیز می‌توانند مبتلا شوند. در حقیقت سرطان پروستات در مردان جوان (زیر ۵۰ سال) اغلب تهاجمی‌تر است و می‌تواند سریعتر گسترش یابد و درمان را دشوارتر کند به همین دلیل، مردان بالای ۴۰ سال باید از هرگونه تغییر در سلامتی خود آگاه شوند. برخی از علائم سرطان پروستات که باید از آن‌ها آگاه باشید عبارتند:

. تکرر ادرار
. وجود خون در ادرار
. جریان ضعیف ادرار
. نیاز ناگهانی به ادرار کردن در نیمه شب
. درد یا سوزش در هنگام ادرار

شایع‌تر از آن است که فکر می‌کنید

به گفته موسسه ملی سرطان، سرطان پروستات شایع‌ترین نوع سرطان غیر پوستی در بین مردان است و پس از سرطان ریه، دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان بشمار می‌رود.

اگر زود تشخیص داده شود، قابل درمان است

یکی از بزرگترین تصورات غلط در مورد سرطان پروستات این است که این بیماری نسبتاً خوش خیم است و رشد کندی دارد. با تشخیص زودهنگام، درمان سرطان پروستات تقریباً به ۹۹ درصد می‌رسد، اما این تعداد در سرطان‌های تهاجمی‌تر یا پس از متاستاز شدن به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

این نشان می‌دهد که غربالگری و تشخیص زودهنگام برای نجات جان مردان مبتلا به سرطان پروستات چقدر حیاتی است.

ممکن است نیاز به غربالگری زودهنگام داشته باشید

از آنجا که تشخیص زودهنگام می‌تواند تأثیر بسزایی روی نتیجه بیمار داشته باشد، متخصصان مراجعه به پزشک را پیشنهاد می‌کنند تا ارزیابی‌های دقیق را در مورد زمان شروع غربالگری به جای انجام معاینه استاندارد در سن ۵۰ سالگی انجام دهند. بسته به سابقه خانوادگی و سایر عوامل خطر، شروع غربالگری در سن ۴۰ سالگی ممکن است انتخاب مناسبی باشد.

علائم پروستات+درمان آن

علائم آن‌ها قطعی نیستند

علائم سرطان پروستات، در صورت وجود می‌توانند به چیز‌های دیگری مانند پروستاتیت نسبت داده شوند. این‌ها می‌تواند مواردی مانند نیاز به دفع مکرر یا مشکل در کنترل جریان ادرار و همچنین مسائل جنسی مانند اختلال نعوظ یا انزال دردناک باشد. در صورت مشاهده هر یک از این موارد با پزشک خود مشورت کنید، اما قبل از غربالگری سرطان پروستات منتظر تجربه آن نباشید.

سرطان پروستات همیشه به جراحی یا درمان نیاز ندارد

هنگام تشخیص ابتلای یک مرد به سرطان پروستات، تهاجمی بودن سرطان با استفاده از ابزاری به نام مقیاس گلیسون تعیین می‌شود. سرطان پروستات با نمره ۶ یا کمتر کم خطر، ۷ متوسط ​​و ۸ تا ۱۰ پرخطر محسوب می‌شود.

افرادی که جز رده کم خطر هستند این احتمال را دارد که سرطان آن‌ها آنقدر آهسته رشد کند که در طول زندگی خود نیازی به درمان نداشته باشند و به جای درمان، پزشک ممکن است نظارت فعال را توصیه کند که شامل:آزمایش‌های منظم PSA و بیوپسی برای اطمینان از عدم تهاجم بیشتر.

درمان عوارض طولانی مدتی دارد

بیمار و پزشک باید اثرات بالقوه طولانی مدت درمان را در نظر بگیرند و آن‌ها را در برابر تهاجمی بودن سرطان مقایسه کنند. مطالعه‌ای نشان داد که ۱۵ سال پس از جراحی یا پرتودرمانی سرطان پروستات، تعداد قابل توجهی از مردان دچار اختلال عملکرد جنسی، مشکلات ادرار یا هر دو شده اند مسائلی که می‌تواند کیفیت زندگی مردان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

درمان‌ها بسیار متفاوت هستند

درمان برای هر بیمار متفاوت است، بنابراین برنامه درمان برای هر مورد سرطان پروستات به صورت موردی تعیین می‌شود و ممکن است به یک روش جراحی برای از بین بردن تومور‌ها یا برداشتن پروستات نیاز باشد و یا شاید از اشعه، شیمی درمانی، درمان هورمونی یا ایمونوتراپی استفاده شود یا پزشک ترکیبی از این موارد را توصیه کند.

تغییر در شیوه زندگی کمک کننده است

برخی مطالعات نشان می‌دهد بین عوامل سبک زندگی مانند رژیم غذایی و چاقی و افزایش سرطان پروستات ارتباط وجود دارد، هرچند سن، سابقه خانوادگی و نژاد مهمترین عوامل خطر هستند. تغییر در شیوه زندگی مردان برای بهبود سلامت پروستات، مواردی است که سلامت کلی بدن را بهبود می‌بخشد، تغییراتی شامل:ترک سیگار، حفظ وزن سالم و داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار و کاهش مصرف گوشت بسیار مهم است.

علائم پروستات+درمان آن

ارتباط ژنتیکی با سرطان پروستات ممکن است

سن و شیوه زندگی می‌تواند در ایجاد سرطان پروستات نقش داشته باشد. با این حال، مطالعات نشان می‌دهد که عوامل ارثی می‌توانند علت باشند. ثابت شده است که جهش ژنی BRCA ۱ یا BRCA ۲ منجر به سرطان پروستات می‌شود (این همان جهش ژنی مرتبط با برخی از سرطان‌های سینه است). مردانی که در خانواده خود مردانی مبتلا به سرطان پروستات دارند باید خود را به دقت زیر نظر داشته باشند و با پزشک مشورت تا علائم سرطان پروستات را جستجو کنند.

اکثر مردان از سرطان پروستات جان سالم به در می‌برند

اکثر مردان مبتلا به این سرطان زنده می‌مانند. نود و پنج درصد از کل موارد سرطان پروستات در حالی که سرطان داخل پروستات است تشخیص داده می‌شود در این صورت سرطان هنوز در یک منطقه محدود قرار گرفته و تشخیص و درمان آن بسیار ساده‌تر می‌شود.

همچنین ۹۹ درصد از مردان مبتلا به سرطان پروستات حداقل پنج سال پس از تشخیص زنده می‌مانند به همین دلیل تشخیص زودهنگام اهمیت زیادی دارد و می‌تواند تأثیر زیادی بر درمان داشته باشد.

منبع: برترین‌ها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->